kruidenmiddag viooltjes

De viooltjeskruidenmiddag was dit jaar voor de tweede keer, maar het was voor ons allen weer een nieuwe ervaring. Sommige elementen kwamen wel weer terug: zo hadden we vorig jaar zuurtjes van viooltjes en viooltjeslikeur, dit jaar hadden we weer dezelfde viooltjes, vorig jaar meegebracht door Renata en nu had mijn partner ze meegenomen uit Spanje. 

Viooltjes thee is lekkere fris, zoet en zacht van smaak. We hebben deze middag een deodorant gemaakt. Ik had via internet gezocht naar houders van een deodorant stick en ze waren wat kleiner uitgevallen, dan ik had gedacht, maar ze waren wel grappig klein. 

Er valt veel over te vertellen, veel mooie oude verhalen van lang geleden en ook de geneeskrachtige werking is interessant. Zo worden al sinds eeuwen de geurstoffen van de plant benut voor het maken van parfums, maar voor voor het beiden van “Sherbet” een drank in het midden oosten. In de volksgeneeskunde was het een middel tegen o.a. huiduitslag, pijn en kinderziekten. Het werkt gebruikt als gorgeldranken en mondwater. 

Author: botanisc

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
30 ⁄ 5 =