Op verzoek van Stichting Dock zijn wij vorig jaar april gestart met “testfase groenatelier’.   10 mensen hadden zich aangemeld, werkzaam bij ons op de tuin, maar ook bij andere groenprojecten. Uiteindelijk bleven er 8 mensen over en onder leiding van Melitta van Bracht en Astrid Priester hebben zij een begin gemaakt in de wereld van planten. Een grote, uitgebreide en vooral interessante wereld, waar veel in  te ontdekken valt. 

Eén van de reacties  van een deelnemer was dat hij op een andere manier is gaan kijken naar planten en nu veel meer zelf op onderzoek uit is om nog meer te ontdekken. 

Na de testfase zijn we, ondanks het uitblijven van financiele ondersteuning voor dit project, toch doorgegaan met deze enthousiaste groep, die ondertussen wel iets geslinkt was. 

Ook in 2018 gaan wij verder met deze educatie en nu voor onze eigen vrijwilligers. Wekelijks op maandagmiddag tussen 14 tot 16 uur zal er theorie onderricht worden, ondersteund door demonstraties in de tuin. Daarnaast werkt iedere vrijwilliger minimaal 10 uur in de tuin. 

Melitta van Bracht is botanicus en heeft 21 jaar gewerkt in de Botanische Tuin van Diergaarde Blijdorp en is nu werkzaam als voorvrouw van een wijkteam bij gemeente Leidschendam. Haar passie voor planten en voor de natuur wil zij heel graag delen met iedereen die geïnteresseerd is. Astrid Priester heeft jarenlange ervaring met tuinieren en werkt nu als teamleider op de de Botanische Tuin Afrikaanderwijk.

Vrijwilliger worden bij ons op de tuin en meedoen met het groen atelier? Er is nog plek! Neem contact op met ons en we bespreken de mogelijkheden.