Kruiden Ateliers

 Het thema van deze serie is Gezond leven en wij hebben er 5 gepland staan.

Het Kruiden Atelier start om 13 uur en we zijn meestal rond 15 uur klaar. Bij ieder kruidenatelier maa je als deelnemer  je eigen kruidenthee mengsel en een kruidenproduct.

Iedere deelnemer krijgt ook na afloop een naslagwerk met behandelde planten en recepten.

Aangezien we met verse ingrediënten werken, hebben we ook een beperkte voorraad van andere speciaal samengestelde kruidenproducten die tijdens de ateliers gekocht kunnen worden. Saadet van Noppen zal weer de presentatie op zich nemen en alle deelnemers met een grote hoeveelheid oude en nieuwe kennis voorzien. Saadet is arts, homeopaat en orthomoleculair therapeut. Lieke Fortuin is verantwoordelijk voor de gehele organisatie en productie.

Met dank aan de wijkraad Afrikaanderwijk, die dit mede mogelijk heeft gemaakt! 

Vooraf aan het Kruiden Atelier organiseren wij in de ochtend iedere keer een tuinmeditatie. Van 10 tot 12 uur en meer informatie hierover vind je hier

 

Wat kost deelname?

Deelname aan het Kruiden Atelier kost € 20,00. Dit is incl. naslagwerk, 1 zelfgemaakte thee en 1 product.

Het is ook mogelijk om 5 kruidenateliers vooraf als serie te boeken. Kosten zijn € 85.00

Voor diegene die zich voor 1 november voor het gehele programma aanmeld, krijgt twee kruidenproducten uit onze eigen lijn!!!!

Let op: voor iedere bewoner van de Afrikaanderwijk geldt een gereduceerd tarief en kost 1 Kruiden Atelier € 7,50. Er zijn 4 plekken beschikbaar. 

Voor deelnemers uit de Afrikaanderwijk kost deze gehele serie slechts € 35,00

Dit is incl. naslagwerk, 1 zelfgemaakte thee en 1 product.

Aanmelding kan hier.

Bij het eerste Kruiden Atelier op zaterdag 3 nov gaan we het hebben over ontspanning – Stress heeft invloed op ons gehele gestel en kan op langere termijn zorgen voor chronische klachten. Hoe zorg je ervoor dat je in dit drukke bestaan ontspannen door het leven kan gaan? De planten die daar aan bijdragen, behandelen we tijdens dit kruidenatelier en natuurlijk wat je er allemaal mee kan maken. Alles wat bijdraagt aan een ontspannen lichaam en gezonde nachtrust!

Naast een ontspannen thee maken we een  magnesium-bodybutter.

Op zaterdag 17 november is het thema Spijsvertering:

Naast ontspanning is een gezonde spijsvertering van groot belang voor een gezond leven. Langzaam sijpelt het besef door dat we een grote invloed kunnen hebben op onze gezondheid als ons spijsverteringsgestel goed werkt. De spijsvertering is de motor van ons lichaam en zelfs onze geest. Naast planten, gaan we het over andere producten hebben en ook over fermenteren en alternatieven voor gluten. Zeer belangrijk!

 

We gaan deze keer (echte!) zuurkool maken en natuurlijk ook weer een zelf samengestelde thee.

Zaterdag 1 december behandelen we de huid;

Een gezonde huid is de weerspiegeling van een gezond gestel, maar ook dan kan er af en toe een uitbraak komen van vervelende klachten. Eczeem, pukkeltjes, acné, brandwonden, wondjes: welke planten en kruiden zijn daar heel goed voor en hoe maak je daar dan wat mee? Welke planten en ook vooral oliën hebben een heilzame werking voor de huid?

Kom naar dit kruidenatelier en maak een  gezichtszalf en een heerlijke zelf samengestelde thee.

Heb je ook nog zin om zo’n heerlijk heilzame gezichtsolie te maken, met keuze uit een aantal zeer voedende oliën en aangevuld met werkzame etherische olie? Geef het vooraf aan, dat je dat graag wilt. De kosten zijn € 10,00.

Zaterdag 8 december gaan we het hebben over vrouwelijke hormonen hebben. Welke kruiden dragen bij aan een goede hormonenbalans en welke kruiden, producten, etherische oliën dragen bij aan het welzijn van vrouwen. Kinderen krijgen, de overgang, menstruatie en nog veel meer onderwerpen rondom vrouwelijk welzijn komt aan bod.

We maken een heerlijke verkoelende spray, die goed te gebruiken is bij opvliegers en ook goed voor de longen. Iedere deelnemer gaat natuurlijk ook weer naar huis met een eigen samengestelde thee.


En als laatste in deze serie gaan we het zaterdag 15 december hebben over Spieren, gewrichten en pijnbestrijding. Tijdens het sporten kunnen spieren overbelast raken en hebben vooral mensen op oudere leeftijd, last van gewrichtsklachten. Welke planten dragen bij om dit te voorkomen, te verlichten of misschien wel te genezen? En welke alternatieven zijn er voor de welbekende paracetamol? Tijdens het Kruiden Atelier behandelen we de relevante planten en toepassingen.  

We maken smeerwortelzalf en ook weer een heerlijke kruidenthee om mee naar huis te nemen.