De T salons

Al sinds vorig jaar organiseren we bijna wekelijks een T salon met iedere week een ander thema rondom heilzame theesoorten. Soms uit onze eigen tuin, maar ook de speciale theesoorten vanuit de gehele wereld staan bij ons op het programma.

Aanmelding kan hier.

Er staan er nog een paar gepland in november en december met iedere week een ander thema. 

De T salons worden georganiseerd door Lieke Fortuin, grote liefhebster van veel wat er in de natuur te vinden en vooral een grote fascinatie voor de vele mogelijkheden, die bijdragen aan ons mens zijn, die in de natuur te vinden zijn. Wat samen bindt is de heerlijke thee die samen gedronken wordt en natuurlijk wat er over te vertellen valt. Soms is dat maar heel weinig en soms heel veel, maar dat zegt niks over de smaak en wat de bijdrage kan zijn, door het vaker drinken van deze speciale thee soorten.

 

Zaterdag 13 oktober 11 – 13 uur komt Carolina Fernandez voor de tweede keer bij ons op de tuin vertellen over Yerba Maté. Wat eigenlijk geen thee genoemd mag worden, maar een mate. De drank die door vele Zuid-Amerikanen dagelijks wordt gedronken en waar vooral het samen drinken een sociale aangelegenheid is. Carolina vertelt alles over hoe deze drank te drinken en waar het allemaal goed voor is. Het is niet voor niks de meest gedronken drank in Zuid Amerika. Bijdrage € 5,00

 

Zaterdag 20 oktober – 11 – 13 uur: De passiebloem is naast dat het een ongelooflijk mooie bloem is ook genezend. Vooral de rustgevende werking van passiebloem is al heel lang bekend.Tijdens de T salon op 20 oktober drinken we heerlijke passiebloem thee en krijg je meer uitleg over de werking van passiebloem.

Vrijdag 2 november van 14 – 16 uur drinken we thee van Berkenblad en krijg je te horen waarvoor het blad van de berkenboom heilzaam kan zijn. En niet alleen het blad is bruikbaar, ook het sap, wordt opgevangen en is te koop in de winkel. 

Donderdag 8 november 20 – 22 uur damiana – Let op!!! Andere dag en tijd!!!!

Da Maya´s gebruikten damiaanblad als rustgevend middel en bij angst, slapeloosheid, vermoeidheid, verminderd libido en  nog veel meer toepassingen worden toegeschreven aan Damiana.

Tijdens deze avond zullen we als extra een ontmoetingsspel spelen.

Vrijdag 16 november Braamblad – Overal zijn wel bramenstruiken te vinden en dat je die bladeren kan gebruiken voor de thee zullen de meesten van ons niet weten. Tijdens de T salon hoor je meer over de heilzame werking van braamblad en drinken we er een lekker kopje thee mee.

Donderdagmiddag 22 november 14 -16 uur- Jiaogulan thee. In het Chinees betekent Jiaogulan, oftewel  Xiancao: ‘kruid der onsterfelijkheid’, dus dat beloofd wat. We drinken deze bijzondere thee op donderdagmiddag en misschien wil je wel niet meer zonder. Om 15 uur maken we onder leiding van Margreet Hinfelaar aromarollers. Deze rollers, met etherische olie van Doterra, kan je naar eigen inzicht samenstellen en kosten €5 per stuk en je kan er max. 5 maken. We hebben plek voor max. 6 mensen, dus meld je graag vooraan via de tsalon aanmelding of door te mailen naar info@btarotterdam.nl

Vrijdagmiddag 30 november van 14 tot 16 uur houden we onze laatste T salon van het jaar en deze keer hebben we het over Don Quai. Deze heilzame plant, ook wel Angelica sinensis genaamd, wordt al eeuwen ingezet in in de traditionele geneeskunde op grote schaal ingezet en wordt vooral gebruikt voor de heilzame werking op de vrouwelijke hormonen.