Tuin meditaties

De Botanische Tuin Afrikaanderwijk zet zich al jaren in om bijdrage te zijn aan het welzijn en gezondheid van mensen, door het onderwijzen van de geneeskracht van de natuur.

Zo hebben wij al vele kruidenmiddagen, kruidenateliers, T salons, rondleidingen, natuur en milieueducatie, etc. georganiseerd en hopen wij dat ook te kunnen blijven doen.

Maar een andere vorm van geneeskracht van de natuur is nog niet aan bod gekomen en dat is dat door echt in de natuur te zijn dit wetenschappelijk bewezen is dat dat bijdraagt aan ieders gezondheid. Vandaar dat wij november 5 keer  op zaterdagmorgen van 10 tot 12 uur een Tuin Meditatie Bijeenkomst organiseren. Ook voor mensen, die totaal geen ervaring hiermee hebben, is dit een speelse vorm om hier mee kennis te maken. Maar ook mensen die al jaren mediteren, zijn natuurlijk van harte welkom.

We zullen gesprek afwisselen met korte meditaties, afhankelijk van het weer, in de tuin of in de kas. Iedere keer op een andere plek en indien het koud is, verwarmen we ons aan een heerlijk vuurtje. Zorg dat je lekker warm bent aangekleed en kom genieten van iedere weersomstandigheid en de tuin zoals die dan is.

10 uur: Ontvangst:  staat er een heerlijke thee met planten uit de tuin klaar.

10.20: we starten met een korte meditatie-oefening om te wennen en helemaal aanwezig te zijn in het hier en nu zijn,

daarna houden we een korte thee pauze  en zullen we daarna een wat uitgebreidere oefening doen in de tuin.

 Bij iedere editie zullen we afsluiten met een speciale thee. Dat kan zijn speciale Chinese thee op Chinese wijze geschonken, Matcha, Yerba Maté en andere speciale theesoorten. 

 

 

Voor mensen uit de Afrikaanderwijk is het gratis (neem even een brief mee) en voor ieder ander kost het € 5,00. Aanmelding kan hier.

 

Data: 3 nov, 17 nov, 1 dec, 8 dec, 15 dec.

Dit zijn zaterdagen en  in de middag staat er een Kruiden Atelier gepland. Zie het programma hier.