Zalig Kerstfeest                            ZaligKerstfeest

Verkrijgbaar als zalf in een potje of als bar (oftewel reep). Deze zalf is geschikt voor het hele lichaam. Voor jong en oud.

Ingredienten:

Kokosolie zorgt voor  sterke afweer tegen ziekmakende bacteriën, schimmels, virussen en parasiete en is Ontstekingsremmend. Kokosolie helpt onderliggend bindweefsel te versterken en verwijdert dode huidcellen. Het kan zelfs beschadigde huid weer helpen herstellen. Het beste is kokosolie niet dik te smeren, maar vaker per dag. Als droge plekken ernstig zijn of barsten kun je voor het slapen gaan royale hoeveelheden erop smeren en dit losjes in plastic wikkelen. Blijf dit elke avond doen, totdat de situatie verbetert. Voor een gezonde, stralende huid is het daarnaast ook belangrijk om kokosolie te eten

Olijfolie is heel erg gezond en ook heel goed voor de huid: bij een droge huid en haren, om makeup van het gezicht te halen, bij zonnebrand en bij luieruitslag. Het is een prima massageolie. Daarnaast wordt het gebruikt tegen brandwonden of bijvoorbeeld tegen zonnebrand en het vervellen.

met Kamille werkt heel helend voor de huid, dankzij de licht ontstekingsremmende en ontsmettende werking, maar is daarnaast heeft Kamille thee drinken een kalmerend en ontspannende werking.Kamille werkt goed te gen jeuk en wordt veel gebruikt in huidsverzorgingsproducten.

 & Goudsbloem – Calendula officinialis is een gemakkelijke en prachtige plant en helpt goed bij schaafwonden, exceem, onrustige huid. Alles wat een trauma heeft, bv. geschaafd, bloeduitstortingen: gebruik goudsbloem. Het is antisceptisch en dis-infecteert de huid. Ook als thee te drinken, of een tinctuur van te maken en in te nemen.

Bijenwas  – Wist je dat er een speciale therapie rondom bijen is, honing, was en andere producten van de bij, zelfs bijensteken, worden ingezet ter genezing van diverse kwalen. Meer info hier te vinden: https://nl.wikipedia.org/wiki/Apitherapie

Zo wordt honing met succes toegepast voor de behandeling van wonden en brandwonden.Het is het materiaal dat bijen produceren om hun honing op te slaan. Het staat ook wel bekend als honingraat. De bijen produceren deze was om hun honingraten te bouwen of te repareren. Het wordt ook gebruikt in verschillende huidverzorgingsproducten.. Het bevat krachtige antibacteriële, ontstekingsremmende en anti oxiderende eigenschappen die gunstig zijn voor de huid.

Etherische oliën:

Siberische spar is een verwarmende olie en kan stimulerend zijn bij een gebrek aan energie. Siberische spar kan een sterk gevoel van verbondenheid geven, wanneer er in het leven dingen veranderen zoals een baan, veranderen van huis of relatie. Lichamelijk:De olie heeft ook een gunstige werking op het spierstelsel en bij artritis of reumatiek kan deze verwarmende olie in een massage heerlijk zijn 

De Rode Ceder (ook Virginia Ceder genoemd) heeft een heerlijke houtachtige geur waar insecten echter een grote hekel aan hebben. Deze olie kan je dan ook zeer goed gebruiken als insecten en motten verdrijver.Rode Ceder olie zorgt voor aarding. Het geeft psychische energie en werkt kalmerend bij mensen die overspannen of zeer nerveus zijn. Deze olie schept een vredige en harmonische sfeer

Douglasden Deze douglasie (ook bekend als douglasden) etherische olie komt uit gecontroleerde biologische wildpluk uit de Auvergne in Frankrijk. De olie is zeer geschikt voor het verfrissen van de ruimte en voor gebruik tijdens lange autoritten met de autodiffuser. Psychisch:Douglasie etherische olie heeft een zuiverende en ontsmettende werking op de omgeving,  sterkt het zelfbeeld en identiteit.

Grove Dennenolie brengt een zuiverende en vriendelijke sfeer in huis. De etherische olie verfrist de omgeving van onvriendelijke en negatieve gedachten. Goed bij verkoudheid, verstopte luchtwegen. De olie is reinigend en stimulerend.

Kumquat is een citrusvrucht die met schil en pit gegeten wordt. Van de schil van kumquat wordt een essentiële olie gemaakt. De essentiële olie bestaat uit verschillende componenten. 25 van deze componenten maken 92.6% van de essentiële olie uit. Het is bewezen dat de essentiële olie van kumquat antibacteriële werking heeft tegen de bacteriën E. coli, Staphylococcus typhimurium, S. aureus, B. cereus, B. subtilis, L. bulgaricus en B. laterosporus. Daarnaast werkt de olie volgens de wetenschappers opmerkelijk goed bij de schimmel candida albicans. De flavonoïden die men in de schil aantrof betroffen vooral limoneen, myrceen, kamfeen, alfaselineen, alfapineen en een aantal andere terpenoïden.